Kontakta mig!

Artikel

Jobba smart och lagom i sociala medier – 4 metoder!

Jobba smart och lagom i sociala medier hur gör man det? Och komma överens med “sälja sig själv” känslan du vet. Inte känna att man måste vara överallt online 24/7! Låt inte sociala medier bestämma över dig – skapa en smart plan!

Låt inte sociala medier bestämma över dig!

Visst är det kul att spontanposta inlägg?😛 En skivrelease, din nya kurs eller bilder från födelsedagsfirandet? Men att posta kontinuerligt enligt en “perfekt” plan, nej det faller ofta direkt! Vi som driver vår egen grej har det ju stressigt att hinna med allt ändå! Men det där “bordet” att man “ska” hänga med online, det gnager eller hur? Å så skrollandet bland alla tusentals reels som alla andra tydligen har tid att göra. 

Massa snyggt paketerat innehåll ser vi! Ganska övermäktigt, eller hur?! Förr va det annonser på ica eller kanske i den lokala dagstidningen… Idag ska vi kunna alla olika plattformar och synliggöra oss själva hela tiden. Eller… måste du det? Är det inte du som styr hur ditt liv och din business ska se ut, och hur du ska må? Jo! Det är det !! Å då gäller det också att skapa rätt strategi för just dig!

Jobba smart och lagom i sociala medier – 4 metoder!

Läs guiden med 5 tips!

1. Nuläget

Hur ser ditt liv & situation ut just nu?

Att stämma av var du befinner dig just nu liksom vart du vill komma är den kanske viktigaste delen i olika former av projekt.  Så hur ser ditt liv ut, hur mycket tid har du för att närvara och skapa innehåll i dina sociala media kanaler? Och vad är rimligt att du kommer orka med i längden? En för ambitiös start, även om du skulle vilja posta ofta, kommer snabbt börja ta energi! Tänk igenom ditt nuläge.

2. Avgiftning

Är du en social media addict?

Hur väl känner du dig själv och dina vanor i sociala medier? Glömmer du helt bort att kolla Facebook eller är du den där personen som inte kan låta telefonen och Instagram vila i fickan ens under ett par timmar? Du bara måste kolla vad kompisarna eller konkurrenterna gjort sedan du sist kollade, för typ 1 minut sen? Mår du bra av det här? Annars kanske det är dags för en sociala medier-avgiftning! 

3. Gör din grej!

Fokusera på DIG och DIN grej!

Avgiftning? kanske låter det dramatiskt. Men grejen är att om du hela tiden ska titta vad andra gör så kommer du inte kunna fokusera på dig och din grej. Gör det här testet – avfölj allt och alla som inte ger dig positiv energi. Följ istället det som ger dig intressant information, ny kunskap och motivation! Sedan, testa att bara posta en gång i veckan och kollar sociala medier 10 min per dag kl.12, hur känns det? Testa!

4. Evergreen

Lär dig skapa evergreen content!

Evergreen content är innehåll som inte “grows old”. Låt oss säga att du skrivit ett värdefullt blogginlägg om sociala trender. Jättebra! Men trender kan ju ändra sig från dag till dig. Så det här inlägget måste uppdateras med jämna mellanrum. Prova att istället skapa ett värdefullt blogginlägg som håller över tid. Som kan läsas om och om igen, delas och alltid vara lika aktuellt. Både effektivt och energisparande!

4. Evergreen

Dela upp ditt tårtinnehåll i bitar!

Att jobba smart och lagom i sociala medier är att effektivisera både tid och energi. Så nu ska vi prata tårtinnehåll. Vi tar ett exempel. Du har gjort din 10 min långa video som du tänkt posta på fredag. Så varför inte plocka ur delar av den här videon och posta dem en och en mellan måndag-torsdag? Nyfikna följare kommer titta in på kontot varje dag! Och du gjorde bara ett content för hela veckan! Fiffigt va?!

Dela gärna den här artikeln!

Facebook
Email
LinkedIn